Ministrul Cristian Ghinea, revoltat: Scandalurile din PNL afectează guvernarea. Noi nu i-am luat de nevastă pe liberali!

0

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a precizat că mesajul primit de la partid pe această chestiune a fost „nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în guvern, ceea ce e corect”.

Cristian Ghinea a afirmat că USR-PLUS nu a „luat de nevastă PNL-ul” şi sunt într-o coaliţie de guvernare, precizând că, în cazul scandalului legat de faptul că premierul Florin Cîţu a fost prins conducând băut în SUA, decizia formaţiunii din care face parte este că nu poţi să îl aperi pe Florin Cîţu, dar nici să îl ataci pentru că eşti cu el în guvern şi „atunci suntem cu fundul în două luntri”.

Cristian Ghinea a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, despre situaţia premierului Florin Cîţu legate de faptul că a fost condamnat în SUA pentru că a fost prins băut la volan.

„Vreau să cred că nu fac balet politic, dar nici nu vreau să tot răspundem noi pentru deciziile luate de alţi oameni. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul. Suntem într-o coaliţie de guvernare, românii au votat 15% USR-PLUS, un procent PNL, un procent UDMR. Dacă dumneavoastră aveaţi altă configuraţie politică… Să tot răspund eu că numeşte PNL pe nu ştiu cine, că ce a făcut Florin Cîţu când era tânăr, că Marcel Ciolacu, care era şomer, prieten cu Omar Haysam în tinereţe, a devenit un far moral al tinerilor din România, este ceva foarte amuzant. Dar nu vreau să tot răspund pentru deciziile altora”, a transmis Ghinea.

Cristian Ghinea a precizat că mesajul primit de la partid pe această chestiune a fost „nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în guvern, ceea ce e corect”.

„Şi atunci suntem într-o poziţie din asta cu fundul în două luntri”, a explicat ministrul. Ghinea consideră că aceasta este problema lui Florin Cîţu şi el trebuie să răspundă.

„E problema lui, să răspundă el, nu a fost decizia noastră. Când românii ne vor vota cu 40%-45% să facem Guvernul singuri, să avem primul ministru, răspundem. Când e vorba despre unul de-al nostru, răspundem. Şi ne-am pus cenuşă în cap, ne-am dat palme singuri, cred că nu este partid în România care să îşi dea mai multe palme, atunci când greşeşte sau când e criticat, decât USR-PLUS. Dar să ne dăm palme şi pentru ce fac alte partide, cred că e totuşi exagerat. Domnul Cîţu este om matur, vaccinat, se poate apăra singur, nu trebuie să răspundem noi de la USR-PLUS mereu de deciziile altora”, a mai afirmat Cristian Ghinea.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că ce se întâmplă în PNL afectează guvernarea, precizând că dilema este dacă acest ritm de reforme este o caracteristică permanentă a Guvernului sau o situaţie temporară, menţionând că în prezent problema este că nu se iau decizii, nu că se iau decizii proaste.
Întrebat marţi seara la Digi 24 dacă războiul politic din PNL afectează guvernarea, Ghinea a răspuns: „Evident că afectează guvernarea. (…) Domnul prim-ministru a spus că economia merge bine, ceea ce e adevărat, economia merge bine, avem o redresare mai puternică decât se aşteptau chiar prognozele Comisiei Europene, chiar prognozele FMI-ului, deci este de bine. Asta nu înseamnă că nu există probleme în modul în care acest guvern livrează reformele şi cred că nu este niciun fel de secret faptul că noi, USR-PLUS, suntem nemulţumiţi de ritmul reformelor”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.