Ludovic Orban îl pune la punct pe Florin Cîțu: „Nu poți să conduci PNL dacă nu cunoști istoria partidului!”

0

Ludovic Orban i-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu chiar în ziua în care şi-a depus candidatura pentru şefia PNL, alegând astfel să lipsească de la un eveniment important al liberalilor.

Ludovic Orban i-a transmis lui Florin Cîţu să nu poate să conducă PNL dacă nu cunoaşte istoria partidului. Reacţia dură a preşedintelui Camerei Deputaţilor vine în contextul în care premierul nu a fost prezent la Muzeul Naţional I. C. Brătianu ( Vila Florica) din localitatea Ştefăneşti – jud Argeş unde a avut loc Simpozionul „Ion I. C. Brătianu – 157 de ani de la naştere”.

”Am crezut că vrea să folosească aniversarea a 157 de la naşterea lui Ionel Brătianu ca un moment simbol de lansare a candidaturii la preşedinţie.

L-am urmărit cu oarecare emoție, că își va începe discursul referindu-se la această zi astrală în care s-a născut ”sfinxul” care a materializat visul a generații și generații de români să aibă țara lor, să trăiască în ”fruntariile” naturale.

Din păcate, nu a spus nimic. Asta e! Ce să faci?! Nu poți să conduci PNL, dacă nu cunoști PNL cel de azi, dar mai ales cel de ieri, de alaltăieri”, a declarat Ludovic Orban, conform Ştiripesurse.

Preşedintele PNL a făcut aceste declaraţii la Muzeul Naţional I. C. Brătianu, despre care a spus că este „Panteonul Brătienilor, unde se făcea adevărata politică de stat”.

„Sunt foarte puţini care au chemarea şi menirea de a face politica, care au puterea să se ridice deasupra egoismului, intereselor personale, să aibă capacitatea să acţioneze pentru ţară”, a mai precizat Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu şi-a depus, vineri, candidatura la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, afirmând că a intrat în cursa internă pentru şefia partidului pentru a construi şi a uni PNL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.