Raed Arafat, avertisment dur în privința valului patru al pandemiei de COVID-19: Tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor şi a copiilor!

Share:

Raed Arafat a făcut noi precizări privind valul patru al pandemiei de coronavirus în România. Şeful DSU avertizează că tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor şi a copiilor şi îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva COVID-19.

Raed Arafat susţine că numărul de cazuri de covid-19 a început să crească deoarece oamenii au uitat să mai poarte mască de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile aglomerate.

„Am zis ca vor fi cresteri, era normal dupa toate activitatile reluate. Oamenii au mai uitat ca masca este obligatorie in zonele aglomerate, in transportul in comun.

Acum multi si-au asumat riscul. Înainte nu aveam arma, acum am avut-o. Faptul ca unii au hotarat sa nu se vaccineze, este alegerea lor.

Totul depinde de comportamentul nostru: masca, respectarea regulilor de distantare si vaccinarea”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Şeful DSU avertizează că tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor şi a copiilor, precizând că în spitale se pregătesc locuri la ATI pentru copii.

„Noi ne pregatim. În Olanda a crescut foarte mult numărul de cazuri, sa vedem ce o sa fie la noi. Am avut discutii cu ministrul Sanatatii, cu managerii spitalelor. Pregatim inclusiv locuri de terapie intensiva pentru copii.

In SUA au ajuns la spital si copii de 6, de 7, de 8 ani, copii care nu se pot vaccina. Varianta asta are un impact mai mare la tineri si la copii. Am avut două decese la tineri de 30 de ani fara comorbiditati. Sunt tineri care ajung in terapie intensiva. O tânără de 25 de ani este la ATI în aceste momente.

Vaccinarea celor care pot sa o faca ramana o solutie. E arma pe care o avem in mana si pe care o foloseste toata lumea”, a mai precizat şeful DSU.

Raed Arafat i-a sfătuit pe români să evite spatiile aglomerate, sa poarte masca, sa se informeze corec şi să se vaccineze.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.