Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă în „războiul” împotriva Covid: „În octombrie și noiembrie am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial!”

0

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, spune că s-a înregistrat cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie, referindu-se la decesele de covid.

„Noi am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie, au avut loc alegerile la începutul lunii decembrie, iar numărul de decese după data de 1 ianuarie să ştiţi că a fost destul de important. Din totalul de 34.000 de decese înregistrate în România datorită acestei boli, 16.400 au fost înregistrate după data de 1 ianuarie.

Deci, în mod evident, evoluţia pandemiei, consecinţele asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mortalităţii din România se datorează, de foarte multe ori, abordărilor politice şi politicianiste în ceea ce priveşte această pandemie”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la un post TV.

Medicul Alexandru Rafila nu este foarte optimist apropo de revigorarea campaniei de vaccinare: „Am o mare, mare nelămurire: de ce treimea aceea din populaţie care nu era decisă nu s-a vaccinat. (…) Ăsta cred că este, de fapt, eşecul major: să nu reuşeşti să convingi oameni care aveau nevoie de informaţii, de încredere, să transmiţi acest lucru, este total inexplicabil”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.