Emil Boc îi dă replica lui Ludovic Orban: „S-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să o dea unui alt partid!”

0

Actualul lider liberal, Ludovic Orban, a declarat luni că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care este un susținător al lui Florin Cîțu, nu ar trebui să dea lecţii de management politic, în contextul în care atunci când a fost preşedinte de partid şi premier, formaţiunea sa a scăzut foarte mult în opţiunile electoratului. 

„Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal. Totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau al unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. (…) Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii – şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi – pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL (preşedinte al Camerei Deputaţilor – n.r.) am dat trei poziţii importante”, a comentat Emil Boc, luni seară, la Digi24.

Pe de altă parte, el i-a reproșat lui Ludovic Orban scorul slab obținut de PNL, sub conducerea sa, la alegerile parlamentare din 2020. „Era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor în care să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decât cel pe care l-am obţinut, astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost aşa. Deci, cam aşa stau lucrurile în realitate”, a punctat Boc. „Deci, în calitate de preşedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, în 2020 în faţa PSD-ului, eu am câştigat împreună cu colegii mei şi în parteneriat cu preşedintele României această competiţie politică”, a adăugat Boc.

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a mai spus că personal, în anul 2012, „nu s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan”, ci a mers să candideze uninominal, la Primăria din Cluj-Napoca, deși era o perioadă grea, care urma după criza economică globală.

„Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3”, a spus edilul din Cluj. „Eu m-am dus, după aceea am câştigat şi (…) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a arătat Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.