Ministrul Drulă „taie în carne vie”. Sancțiuni record, aplicate în transportul de marfă!

0

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă, iar timp de şase zile, fără întrerupere, 16 echipaje ale intituţiei au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu dă înapoi şi înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă – şi, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos. Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă şi 400.000 de lei pentru operatorii economici). Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzură provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranţa rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) şi de a sprijini transportatorii corecţi”, a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

El a oferit şi câteva date suplimentare despre amploarea acestor controale. Astfel, potrivit acestuia, 226 de vehicule au fost cântărite, 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate; au fost întocmite 226 de procese verbale de constatare a contravenţiilor; au fost sesizate 257 de contravenţii şi au fost descoperite şase dispozitive de manipulare (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecinţe periculoase pentru siguranţa rutieră şi şoferi).

catalin drula ministrul transporturilor

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.