De ce românii pariază zilnic pe Loto Polonia

0

Loto Polonia Keno 20 din 80 este una dintre loteriile online preferate de români, o explicație fiind aceea că există două extrageri zilnice: Polonia Multi 1, de la ora 15:00, și Polonia Multi 2, de la ora 22:40. Astfel, jucătorii pot aplica diverse strategii de pariere, despre care vom vorbi în rândurile care urmează.

Sunt extrase 20 de numere dintr-un total de 80, iar pe biletele care pot fi jucate la agențiile licențiate de ONJN se pot pune maxim 15 sau 16 numere (în funcție de operator). Astfel, se pot juca sisteme diverse, de la 1/1 la 2/5, 4/9, 8/12 sau 1/15. În cazul agențiilor care permit maxim 15 numere pe bilet, sistemul cu cea mai mare probabilitate de câștig este 1/15 (având cota 3.9), iar biletul cu cel mai mare câștig posibil este în sistem 8/8 (cotă 125.000).

O variantă de mijloc, cu șanse decente de câștig, este sistemul 3/15, care are cota 71.00. Cotele diferă de la un operator la altul, de aceea este recomandat ca jucătorii să analizeze cu atenția piața și să aleagă platforma unde pot obține un profit cât mai bun pentru același rezultat al extragerii. În aceeași idee a maximizării profitului, cel mai bine este ca pariurile să fie plasate online, întrucât pentru cele jucate în agențiile terestre se plătește o taxă de 5% din miza fiecărui bilet.

Cele mai populare strategii

Așa cum spuneam, frecvența extragerilor permite aplicarea unor strategii de pariere. Cele mai utilizate de către jucătorii români sunt Martingale și Fibonacci.

Strategia Martingale se folosește pe cote de minim 2.00, deci în cazul Polonia Multi poate fi aplicată prin bilete în sistem 1/15 sau 1/16. Miza se dublează de fiecare dată după un pariu necâștigător, astfel că se obține profit atunci când ia sfârșit seria cu ghinion. Pentru această strategie este nevoie de un buget destul de mare, întrucât suma totală mizată crește repede.

Strategia Fibonacci este aplicată pe cote de minim 3.00, iar miza este stabilită potrivit șirului gândit de matematicianul italian (miza pariului următor este egală cu suma mizelor precedentelor două pariuri care sunt necâștigătoare). De exemplu, dacă se pornește de la miza minimă de 1RON, iar primele șapte bilete sunt necâștigătoare, atunci sumele pariate vor fi 1, 1, 2, 3, 5, 8 și 13.

Alte metode pentru a găsi combinații norocoase

Sunt și alte strategii la care recurg jucătorii la loto online. De exemplu, unii pun pe bilet numerele care au fost extrase rar sau nu au fost extrase deloc în ultima săptămână („numere reci”). Alții, dimpotrivă, mizează pe numerele care au fost extrase cel mai des („numere fierbinți”). Conform statisticilor, „strategia numerelor fierbinți” ar avea mai mult succes, dar jucătorii cu experiență atrag atenția că trebuie evitate numerele care au ieșit la ultimele trei extrageri consecutive.

Teoretic, statistica nu ajută prea mult în ghicirea numerelor câștigătoare, pentru că orice combinație are exact aceeași probabilitate de a fi extrasă. Totuși, în urma analizării câtorva mii de extrageri, s-a constatat că 29% din numerele câștigătoare au ieșit și în extragerea precedentă, că 44% din numerele câștigătoare au ieșit în măcar una din ultimele două extrageri și că 58% din numerele câștigătoare au ieșit în măcar una din ultimele trei extrageri.

O altă strategie este cea a numerelor mixte: din 10 numere puse pe bilet, 5 pot fi pare, iar celelalte 5 impare. Sau 5 pot fi mai mici de 40, iar celelalte 5 între 40 și 80. Vă puteți inspira din numeroasele sugestii de pe Internet, dar niciodată să nu cumpărați un soft care „ghicește numerele câștigătoare”.

Nimeni nu poate garanta că o strategie sau alta va avea succes, dar, până la urmă, cel mai mult contează distracția, adrenalina din timpul extragerilor care pot fi urmărite în direct.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.