Eurodeputatul Maria Grapini, invitat de onoare, în Republica Moldova, la concursul „Moștenire”, dedicat comemorării personalității patriotului Ștefan Holban

0

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, va fi prezentă vineri, 27 august, la Cărpineni, în calitate de invitat de onoare și sponsor general al concursului ,,Moștenire”.

“Sunt bucuroasă să particip din nou la concursul “Moștenire”, în anul în care comemorăm 60 de ani de la dispariția inițiatorului, patriotului Ștefan Holban.

Mă simt onorată de invitația de a fi sponsorul concursului, sunt impresionată de nivelul de cunoaștere a elevilor din Cărpineni. În calitatea mea de cetățean de onoare al comunei Cărpineni, doresc să felicit organizatorii, conducerea liceului “Ștefan Holban” și Consiliul Local. Cred că legătura cu școli din România este mai mult decât binevenită! “, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

De menționat faptul că Asociația „Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei,” cu sediul la Paris, împreună cu asociațiile Carpen Terra, în Chișinău, și Eco-Lapușnița, cu sediul la Carpineni, cu sprijinul consiliului local și al primăriei Cărpineni, organizează, în data de 27 august, la Cărpineni, în cadrul liceului ,,Ștefan Holban”, ediția a 27-a a concursului ,,Moștenire”. Aceasta ediție va avea o singura secțiune dedicată vieții și activității lui Ștefan Holban, iar elevii participanți vor trebui să-și prezinte lucrările de cercetare pe subiect, scopul ediției din acest an fiind extinderea cunoștințelor elevilor despre personalitatea lui Ștefan Holban.

În aceeași zi, se va desfășura și Simpozionul „Stefan Holban –  martir al neamului românesc, 135 ani de la naștere, 60 ani de la  trecerea în neființă”.

În calitate de membru al juriului, alaturi de domnul Octavian Țîcu și de doamna inspector școlar, Elena Preda, din orașul Târgul Neamț, Romania, va fi prezent și domnul Negrei, ex- viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Au mai dat curs invitației și alte personalități: doamna Alexandra Can, ex-ministru al Guvernului Sturza, doamna Valentina Ursu, jurnalist Radio-Europa Libera, domnul Andrei Buruiana, regizor de filme documentare.

Evenimentul se va desfăsura între orele 11:00-16:30, la liceul ,,Ștefan Holban”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.