Ludovic Orban îl desființează pe Dan Vîlceanu: Nu este pregătit pentru funcția de ministru al Finanțelor. A făcut partidul de râs!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, că în coaliţie s-a ajuns la o înţelegere asupra propunerii de rectificare bugetară, fiind eliminate ultimele puncte pe care mai existau discuţii şi solicitări. „Vreau să anunţ că ne-am înţeles asupra propunerii de rectificare bugetară care urmează să fie adoptată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. Practic, au fost îndepărtate ultimele puncte în care mai existau discuţii şi solicitări pe diferite teme şi, practic, am convenit în această seară asupra formulei de rectificare bugetară”, a declarat, Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, în 13 august, proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară. Documentul prevede suplimentări de sume la Ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Dezvoltării. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale înregistrează o rectificare negativă de 2.781,2 milioane lei, per sold.

Ludovic Orban spune că Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe, a făcut partidul de râs, după ce nu a știu cât este salariul minim net în România. Orban consideră că Vîlceanu nu este pregătit pentru funcția de ministru.

”Prezența domnului ministru Vîlceanu a fost justificată de discuția despre rectificare, cât și despre OUG absolut necesară pentru ajustarea contractelor. Ar fi culmea să spun că mi se pare în regulă. Eu am votat împotriva lui, am spus că există riscuri serioase, trebuie îndeplinite niște exigențe care țin de experiență, de management. Trebuie să învețe!”, a declarat Ludovic Orban. După ce nu a ştiu cât costă o pâine, Florin Cîţu consideră şi el că afirmaţia ministrului Finanţelor, Dan Vîlceanu, potrivit căruia salariul minim net pe economie este de 1.600 de lei, a fost o „gafă”, această valoare urmând a fi atinsă când „economia o va permite”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.