Previziuni sumbre ale INSP: 4.000 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, spitalizați în septembrie!

0

Anunţ îngrijorător al autorităţilor cu privire la valul 4 COVID-19. INSP estimează că s-ar putea să ajungem la 4.000 de pacienţi spitalizaţi în septembrie. În acelaşi timp, Valeriu Gheorghiţă anunţă că vârsta medie a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 a scăzut e la 48 la 43 de ani. De asemenea, a crescut numărul de decese la pacienţii fără comorbidităţi.

Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) estimează că vârful pandemiei ar putea să fie în România la finalul lunii septembrie. În cel mai rău scenariu posibil ţara noastră ar putea ajunge la 4.000 de pacienţi spitalizaţi în perioadele de vârf pandemic, avertizează specialiştii INSP.

Potrivit INSP, de la începutul pandemiei au fost confirmate în România 2182 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 450 sunt cu varianta Delta, 1698 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 20,6% în săptămâna 33, potrivit unei analize INSP.

INSP anunţă şi 54 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha 27, Gamma 3, Delta 24.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.