Australia, record de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei

0

Australia a înregistrat joi peste 1.000 de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore, un număr ce marchează o premieră de la începutul pandemiei, provocată de răspândirea variantei Delta în oraşul Sydney.

New South Wales, statul australian în care se află Sydney, a înregistrat o cifră record de 1.039 de cazuri în 24 de ore. Noul val al pandemiei de COVID-19 care a început în cel mai mare oraş al Australiei la jumătatea lunii iunie a provocat până în prezent peste 15.000 de infectări şi se extinde în oraşele australiene mai mici, determinând reintroducerea restricţiilor antiepidemice şi a regimurilor de carantină în sud-vestul australian.

În pofida acestor cifre în creştere şi a presiunii tot mai mari asupra spitalelor, prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat o uşoară relaxare a restricţiilor pentru persoanele vaccinate începând de la jumătatea lunii septembrie.

Atunci când 70% dintre cei 8 milioane de locuitori ai acestui stat australian vor fi vaccinaţi cu schemă completă, adunările publice la care participă cinci persoane vor fi autorizate în aer liber în zonele care nu sunt considerate „sensibile”.

„Este cea mai bună opţiune pentru sănătatea mintală şi bunăstarea populaţiei noastre şi care prezintă cel mai mic risc„, a explicat Gladys Berejiklian.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.