Campioanele Europei de la tenis de masă s-au relaxat la Delfinariu!

Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Bianca Mei-Roșu au uitat pentru o oră de tenisul de masă, sportul la care au devenit de curând cele mai bune de pe continent cu echipa, și s-au bucurat de spectacolul făcut de doi delfini aduși din China.

Atunci când s-au hotărât să meargă tenis de masă, trei dintre cele mai talentate junioare din România, Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Bianca Mei-Roșu au știut că sportul de performanță le va ocupa aproape tot timpul. Dar nu regretă nimic!

Fetele sunt pline de medalii, iar de curând Elena și Camelia s-au întors de la Campionatul European de la Varazdin cu medalia de aur la echipe, iar Bianca Mei-Roșu cu aurul la dublu feminin alături de nemțoaica Anett Kaufmann.

Între două antrenamente, tinerele și-au luat o oră liberă și au mers la Delfinariu din Constanța.

Deși toate trei sunt din orașul de la malul mării, tinerele nu au reușit să ajungă până acum la vreun spectacol de-al delfinilor.

„A fost o experiență extraordinară, am mai văzut delfini în Marea Neagră, dar nu am ajuns la Delfinariu. Ne-am distrat, ne-am bucurat să vedem delfinii și reprezentația pe care au dat-o. A fost emoționant” – Elena Zaharia, campioană europeană cu echipa României la Campionatul European de Juniori.  

„Mi-a plăcut tare mult. Nu prea avem noi ocazia să ne petrecem timp liber împreună” – Bianca Mei-Roșu, campioană europeană în proba de dublu feminin la Campionatul European. 

În timpul spectacolului, fetele au aplaudat și au imortalizat momentele frumoase prin zeci de poze și selfie-uri.

La final s-au amuzat când au aflat țara de origine a celor doi delfini.

„Sunt din China, nici aici nu scăpăm de chinezi. Sunt buni la toate, nu doar la tenis de masă” – Camelia Mitrofan, campioană europeană cu echipa la Campionatul European de Juniori. 

“Suntem urmărite de chinezi peste tot. Am aflat mai multe despre ei, că trăiesc 30, 40 de ani, cum îi cheamă și că sunt fată și băiat” – Elena Zaharia, campioană europeană cu echipa României la Campionatul European de Juniori.

Au sute de medalii împreună

Fetele au început să practice tenisul de masă la șapte ani și până acum au strâns sute de medalii și trofee. Elena este campioană europeană la simplu și la echipe în 2018 și câștigătoare a medaliei de bronz la dublu mixt, la cadeți.

A câștigat locul 3 la Top 10 Europa, locul 1 la Balcaniada de cadeți la simplu, pe echipe, la dublu fete și la dublu mixt. La Campionatul Național de Juniori are locul 1 pe echipe și locul 3 la simplu. Locul 2 la World Cadet Challenge, la dublu mixt și la dublu fete.

În 2019, a câștigat locul 1 la Campionatul European, la simplu și la dublu fete și locul 3 pe echipe, la cadeți. Este câștigătoarea locului 1 la cadeți, la Top 10 Europa, la Balcaniadă la simplu, pe echipe, dublu mixt și dublu fete. Are în palmares locul 1 la Campionatul Național pe echipe și locul 2 la simplu.

A câștigat locul 1 la World Cadet Challenge la echipe și dublu mixt și locul 2 la simplu și la dublu fete. Are în palmares și câștigarea Superligii Feminine în 2018 și 2019, iar în 2020, locul 2.

De la Campionatul European de Juniori de la Varazdin, din această vară, s-a întors pe lângă medalia de aur obținută cu echipa la U19 și cu un argint la dublu mixt, alături de Darius Movileanu.

Cami e prima din Europa cu echipa României

Camelia a câștigat recent medalia de aur pe echipe, la europenele de U 19. În acest moment, tânara se află pe locul 53 mondial,  31 european și trei național, la categoria ei de vârstă, 18 ani. În 2018, Cami a ieșit campioană națională cu echipa și la individual și campioană europeană cu echipa. În 2019 a ocupat locul trei la campionatul național atât la individual, cât și la echipe, și locul cinci cu echipa la campionatul european. În 2021, sportiva a terminat pe trei în campionatul național atât cu echipa, cât și la individual.

Bianca e campioană europeană la dublu, la U15

Bianca e cea mai mica dintre sportive, are doar 14 ani, și până la această vîrstă a participat la multe concursuri interne și internaționale, de unde s-a întors de fiecare dată cu medalii.

Tânăra a cucerit titlul de campioană europeană la dublu feminin la Campionatul European de Juniori de la Varazdin. Sportiva, componentă a lotului national de cadete, se situează pe locul 15 european, pe locul 25 mondial și în vârful clasamentului Federației Române de Tenis.

În 2017 a câștigat două medalii de aur, la Cupa României și Campionatul Național de Copii între 8 și 10 ani, și locul 3 la Top 12 Copii între 8 și 10 ani. În 2018, a ocupat locul întâi la Top 16 Stiga Masters, locul întâi la Euro Mini Champ, locul întâi la Top 12 junior 3, locul întâi la Campionatul Național pe Echipe, copii între 8 și 10 ani și două locuri trei la Campionatul Național “dublu” mixt și ITTF ITTF Junior Circuit Premium Italy Junior &Cadet Open, Lignano.

În 2019, a câștigat 7 medalii de aur la concursuri interne și internaționale, două de argint și 3 de bronz. În 2020 are în palmares locul 5 pe echipe la ITTF Junior Circuit Premium Czech Junior & Cadet Open Hodonin. Două locuri întâi la Campionatul Național pe echipe (junioare 2) și Cupa României (junioare 2), două locuri 3 la Cupa României (junioare 2) și Campionatul Național pe echipe ( junioare 2) și locul 7 la Top 10 Europa, la cadeți.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.