Vicepremierul Dan Barna, revoltat: E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă!

Share:

Vicepremierul USR-PLUS, Dan Barna, susţine că „suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până când va fi evident că nu se pot face reforme”.

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna afirmă că a guverna în coaliţie e „mult mai greu decât s-ar fi aşteptat să fie”, însă susţine că USR-PLUS va rămâne la guvernare „până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme”. Vicepremierul admite că există în USR-PLUS „un filon, o grupare” care doreşte ieşirea de la guvernare a formaţiunii.

„Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm. Asta e varianta cea mai facilă, este escape-ul, dar este o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare am face ştiri două-trei zile, dramatism, burtiere însângerate, jale, după care România e aceea dinainte de USR-PLUS”, a declarat, miercuri seară, la TVR, Dan Barna.

Dan Barna a menţionat că are „şi energie, şi viziunea” de a duce proiectul USR-PLUS „mai departe”.  Barna a reafirmat decizia USR-PLUS de a rămâne în coaliţia de guvernare cât timp se pot face reforme, chiar dacă e „mult mai greu decât s-ar fi aşteptat să fie”.

„Suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme. Eu cred că acel moment nu va veni pentru că am văzut şi la colegii din PNL şi la colegii din UDMR deschidere şi o responsabilitate în ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România”, a adăugat el.

Barna a subliniat că guvernarea se desfăşoară în prezent, „într-un context electoral”, arătând că toate formaţiunile din coaliţie au alegeri interne.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.