Angela Merkel, cel mai apreciat lider mondial. Xi Jinping, cel mai puțin popular!

Share:

La aproape 16 ani după ce a devenit cancelarul Germaniei, ratingurile de aprobare ale Angelei Merkel în cinci mari țări europene și Statele Unite rămân mai mari decât cele ale oricărui alt lider mondial actual, arată un nou sondaj publicat de The Guardian.

Întrebați de YouGov dacă au părerea favorabilă sau nefavorabilă despre Angela Merkel, cancelarul Germaniei care renunță luna viitoare la funcţie, după patru mandate consecutive, mai mulți respondenți au emis un verdict pozitiv în toate cele șase țări chestionate, scrie The Guardian.

Merkel, care de la alegera sa în fruntea guvernului german, în 2005, a lucrat cu patru președinți americani și francezi, cinci prim-miniștri britanici și opt șefi de guvern italieni, a obținut ratinguri pozitive nete de +61 în Spania, +49 în Franța și +30 în Germania.

Opiniile din Italia, SUA și Marea Britanie au fost tot pozitive, dar la valori ceva mai mici, la +23, +17 și, respectiv, +15, dar pentru alți lideri mondiali, doar Joe Biden – la doar opt luni de la președinție și încă beneficiază de un efect „anti-Trump” – se apropie cât de cât de liderul german.

De asemenea, premierul canadian Justin Trudeau a obținut un scor în general pozitiv, în timp ce francezul Emmanuel Macron a fost evaluat pozitiv în doar două țări: Germania și Spania. În schimb, personalităţi precum preşedintele chinez chinezul Xi Jinping, cel rus Vladimir Putin, premierul indian Narendra Modi și britanicul Boris Johnson au înregistrat ratinguri negative în toate cele șase țări chestionate.

Premierul britanic a obținut ratinguri negative de -22 în Marea Britanie, -40 în Italia, -53 în Germania, -24 în Franța, -48 în Spania și -2 în SUA. Cel mai puțin popular lider mondial este Xi Jinping, cu un rating mediu net negativ de -55.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.