Raed Arafat avertizează: Masca de protecție, reintrodusă în spațiile publice deschise!

Share:

Raed Arafat a anunţat că masca de protecţie ar putea fi din nou obligatorie în spaţiile publice deschise, dacă rata de infectare cu coronavirus continuă să crească. Reamintim că vineri au fost raportate aproape o mie de noi cazuri COVID.

Raed Arafat a explicat ce măsuri se vor aplica dacă rata de infectare cu coronavirus continuă să crească. Şeful DSU a declarat că nu este exclus ca masca de protecţie să fie din nou obligatorie în spaţiile publice deschise.

Şeful DSU a declarat vineri seară că regimul măsurilor nu a fost eliminat și că intră automat în vigoare în funcție de creșterea ratei de incidență la nivelul ocalităților:

“Sistemul restricțiilor încă există, este în legislație, nu a fost anulat. În momentul în care cresc incidențele se vor aplica regulile care sunt acum în hotărârea de guvern pe incidențe. Sunt măsuri care automat se iau, nici nu trebuie să mai revină la noi”, a spus Raed Arafat la B1 Tv. 

Raed Arafat a declarat că nu este exclus ca măştile de protecţie să fie din nou obligatorii în spaţiile deschise.

„La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi și ceva la sută. Dacă vedem că este o creștere semnificativă care arată că există foarte mulți infectați printre noi este posibil să se ajungă la unele reguli pe martea măștii, unele măcar în spațiile aglomerate, chiar dacă ești în spațul public deschis, să fie purtată masca. Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluție”, a mai precizat şeful DSU, Raed Arafat.

Deşi numărul infectărilor este în creştere, secretarul de stat a subliniat faptul că autoritățile încearcă să evite închiderea unor segmente economice.

“Dorința noastră este să nu ajungem din nou la închidere a unui segment economic total. De aici vine folosirea acestor modalități, folosirea certificatului, a faptului că ești vaccinat sau testat, poți intra în unele zone care nu sunt considerate esențiale, sunt neesențiale dar totuși să nu le închizi, dar să condiționezi anumite reguli de sănătate publică.

Unii încearcă să inducă ideea că dacă se vaccinează e rău, dacă se pun reguli e rău, dacă cerem ceva e rău. În România nu s-a pus niciodată ideea vaccinării obligatorii. Nu am zis niciodată că o să se facă. Nu există acest lucru. Există discuții pe segmente, cum e segmentul sanitar și ați auzit Ministerul Sănătății spunând acest lucru, dacă nu eși vaccinat, măcar să te testezi să putem ști că poți lucra în mediul ăsta în mod corect”, a declarat Arafat.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.