Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță noi restricții de circulație în cazul persoanelor nevaccinate

5

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre când vor fi puse în aplicare măsurile de circulație, dar li despre certificatele false de vaccinare.

Ministrul Ioana Mihăilă a anunțat că în contextul creșterii numărului de infectări vor fi instituite restricții de circulație, însă acestea vor viza mai degrabă persoanele nevaccinate. De asemenea, o astfel de măsura va afecta desfășurarea cursurilor în școli.

“Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei, şi să ţinem cât de mult timp posibil putem şcolile deschise, pentru că nu vrem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor care sunt consecinţe a ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că în acest context, dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricţie de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi, ca ultimă instanţă, vor fi afectate şcolile. În rest, vom discuta în funcţie de evoluţie”, a declarat Ioana Mihăilă, relatează News.ro.

Ministrul Ioana Mihăilă declarat că în privința certificatelor false de vaccinare, nu există o evidență de cazuri semnalate concret. Ioana Mihăilă îi încurajează pe medici să colaboreze cu Poliția în cazul în care descoperă astfel de situații.

 

Citește și
5 Comentarii
 1. ?????? spune

  & Sănătate și virtute doamnei de la conducerea Ministerului Sănătății, !

 2. ?????? spune

  & Completare.
  Nu e de competența Ministerului Sănătății restricționarea liberei circulații la persoanele care nu au probleme de sănătate care să necesite internări în unități spitalicești, ?

 3. ?????? spune

  & Nu e de competența Ministerului Sănătății restricționarea liberei circulații, ?

 4. ?????? spune

  & Zice că are vreun interes să îi protejeze să nu se infecteze pe cei care nu vor să se vaccineze, ?

 5. ?????? spune

  @ Pe ce vă , ? (!)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.