Liderii Coaliției dau lovitura de grație PSD: Legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată!

0

Președintele PNL Ludovic Orban a precizat că la începutul săptămânii viitoare coaliția va avea o discuție decisivă pentru a stabili forma finală a Legii consumatorului vulnerabil. La întrevedere, spune el, vor participa și miniștrii Energiei și Muncii, Virgil Popescu și Raluca Turcan.

Situația de pe piața energiei este abordată și într-o ședință programată pentru marți, ora 13, la Palatul Victoria, la care participă premierul, miniștrii Energiei și Muncii, respectiv reprezentanți ai instituțiilor din sector și ai Consiliului Concurenței.

„Trebuie gândite măsuri de sprijin pentru consumatorul casnic. Avem în dezbatere la Parlament şi chiar am discutat astăzi în coaliţie, luni vom avea discuţia decisivă, la care vor participa ministrul Energiei şi ministrul Muncii, pentru a stabili forma finală a legii consumatorului vulnerabil. Prin intermediul acestei legi, familiile cu venituri mai mici vor beneficia de o sumă de bani pentru a-şi achita factura în funcţie de venit pentru gaz, pentru energie electrică”, a declarat liderul liberalilor, luni seară, la TVR 1.

Ludovic Orban spunea săptămâna trecută că adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil este prioritară la startul noii sesiuni parlamentare.

„În ceea ce priveşte consumatorul captiv, consumatorul casnic, avem ca prioritate zero, la debutul Parlamentului, adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil , care prevede posibilitatea de a sprijini familiile cu venituri mai mici în plata unei părţi din factura la energia electrică şi din factura la gaze. De asemenea, pregătim noi scheme de ajutor de stat pentru companiile energofage pentru care s-a plătit în proporţie de 16% din cuantumul certificatelor de CO2, au fost finanţate companiile care au un cost foarte mare cu energia.

De asemenea, pregătim un pachet pe scheme de ajutor de stat de minimis pentru IMM-uri, pentru a-i ajuta în reducerea costurilor cu energia electrică. Avem o întreagă paletă de măsuri”, afirma președintele PNL, în 22 august.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.