Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, mesaj tranșant: „Cumulare pensiei anticipată sau parțial anticipată cu salariul, interzisă!”

0

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a declarat, în cadrul briefing-ului de presă de la Guvern, că pensia anticipată, în întregime sau parțial, nu poate fi cumulată cu salariul.

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat în cadrul briefing-ului de presă, susținut la Guvern, că rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește refuzul de a aproba cumularea pensiei anticipate sau parțial anticipate cu salariul.

Ministrul Dan Vîlceanu a afirmat că pensia anticipată sau parțial anticipată nu se poate cumula cu salariul nici în cazul persoanelor care lucrează la privat. El a mai precizat că adoptarea unei astfel de măsuri ar afecta grav bugetul.

„Nu se poate cumula pensia anticipată sau parțial anticipată cu salariul, impactul bugetar ar fi extraordinar de mare, nu am fost de acord cu această măsură.

Pentru pensia la limita de vârstă, poți lucra dar pentru pensia anticipata sau parțial anticipată nu se poate cumula cu salariul.”

Dan Vîlceanu a mai vorbit și despre rectificarea bugetară despre care a anunțat că nu vor exista diferențe majore. Dan Vîlceanu a menționat că și-a propus să reducă deficitul bugetar până la sfârșitul anului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.