Ultimul avion cu soldați americani a părăsit Kabulul. Talibanii își proclamă victoria definitivă!

0

Pentagonul a anunţat, luni seară, că trupele americane au părăsit Afganistanul, după 20 de ani. Ultimul avion a plecat de la Kabul, a anunţat generalul Kenneth McKenzie. Generalul maior Chris Donahue a fost ultimul american care a părăsit Kabulul.

Generalul McKenzie a precizat că 80.000 de civili au fost evacuaţi în ultimele săptămâni. În total, au părăsit Afganistan 123.000 de civili, fiind zile în care s-au evacuat şi 19.000 de persoane.

„Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul pe 30 august”, la orele 19:29 GMT, a declarat într-o conferinţă de presă generalul Kenneth McKenzie care conduce comandamentul central de care depinde Afganistanul.

Departamentul american al Apărării a difuzat imaginea ultimului militar care a părăsit capitala afgană. Este vorba despre generalul maior Chris Donahue, comandantul Diviziei 82 aeropurtate. El s-a îmbarcat la bordul unui aparat C-17.

Statele Unite au lăsat astfel ţara în mâinile talibanilor, duşmanii lor de 20 de ani, după cel mai lung război din istoria SUA.

Ambasadorul american la Kabul, Ross Wilson, şi un general, Chris Donahue, au fost ultimii americani care au părăsit ţara. Cei doi au fost ultimii care au urcat în avion.

„Dacă evacuările militare sunt finalizate, continuă misiunea diplomatică pentru a ne asigura că mai mulţi cetăţeni americani şi afgani eligibili dorind să plece pot face acest lucru”, a adăugat generalul McKenzie.

Pentru că, în pofida unui uriaş pod aerian, armata americană a recunoscut că nu a reuşit să evacueze din Afganistan atâtea persoane cât a dorit.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.