Kelemen Hunor, atac dur la adresa liderilor USR PLUS: „Ne-au șantajat pe toţi şi au zis: Bani contra SIIJ!”

0

Vicepremierul Kelemen Hunor, al cărui partid susține programul „Anghel Saligny”, de 50 de miliarde de lei, acuză USR-PLUS de șantaj și spune că „nu se poate accepta ca cineva să blocheze la nesfârşit activitatea Guvernului”. 

Kelemen Hunor a susținut că proiectul „Anghel Saligny” nu este pentru un anume partid și a acuzat USR-PLUS de șantaj.

„Şi USR zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment.Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: Bani contra SIIJ. Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu <<Saligny>>, ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu.Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a afirmat Kelemen Hunor, scrie hotnews.ro

Vicepremierul a mai susținut că procedurile legale de avizare sunt îndeplinite în cazul acestui proiect, deși USR-PLUS spune că proiectul nu are avizele ministerelor Justiției și Transporturilor.
„Nu se poate accepta ca cineva să blocheze la nesfârşit activitatea Guvernului, fiind în acelaşi timp în Executiv şi de aceea am propus astăzi introducerea pe lista suplimentară a acestui proiect. Vom vedea ce se va întâmpla, dar eu cred că până la urmă, la ora 19,00, vom găsi o soluţie. Sunt convins că ei (USR PLUS – n.r.) vor formula nişte observaţii, până la ora 19. Oricum, propunerile lor, care nu au fost niciodată făcute scris, că n-au vrut să scrie pe hârtie, dar au spus la o şedinţă a coaliţiei, au fost preluate în proiectul de ordonanţă – tot ce vizează transparenţa, tot ce vizează controlul lucrărilor, tot ce vizează digitalizarea şi posibilitatea de a urmări fiecare proiect în ce fază este”, a spun Kelemen Hunor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.