Premierul Cîțu îi pune la punct pe liderii USR PLUS: „Amenințările vin și pleacă. Proiectul Anghel Saligny va fi adoptat”

0

Premierul Florin Cîțu susține că programul de investiții Anghel Saligny o să fie implementat până urmă şi nu au fost discuţii în şedinţa Executivului în care Dan Barna să fi ameninţat cu ieşirea USR PLUS de la guvernare. În acelaşi timp, Cîţu le transmite celor din USR PLUS că „îi aștept să facem reforme”.

Premierul Florin Cîţu nu renunţă la programul de investiţii Anghel Saligny în ciuda scandalului din ședința de Guvern care a dus la suspendarea acesteia.

„Cel mai simplu ar fi ca toată lumea să respecte procedura. Eu vă spun ce facem legal. Eu nu mă uit pe avize. Dacă există un dubiu undeva întrebăm Secretariatul General şi Ministerul Dezvoltării. Am întrebat Secretariatul General dacă procedurile de avizare au fost respectate şi au fost. Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanţe cu observaţii care este acum procesat. Va veni la ora 19.00”, a afirmat miercuri Florin Cîţu, întrebat dacă proiectul are avizul Ministerului Justiţiei.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat că „n-am primit amenințări de la Dan Barna (n.r. că iese de la guvernare)”.

„Eu vă spun că nu a fost acest lucru în şedinţa de Guvern. În şedinţă n-am primit ameninţări de la Dan Barna. E vorba despre un proiect care dezvoltă România şi care a primit observaţiile USR PLUS. Acest proiect va trece. Dacă are toate procedurile legale şi avizele sigur va trece astăzi. Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcţie şi să nu respecte ceea ce are de făcut. Asta cu amenințările vin și pleacă. Acum 2 zile au decis să nu iasă de la guvernare. Îi aștept să facem reforme”, a spus Florin Cîțu.

Şedinţa de Guvern de miercuri a fost supendată după ce premierul Florin Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiţii Anghel Saligny, PNDL 3, dedicat comunităţilor locale, respectiv primăriilor, ceea ce a provocat nemulţumirea USR PLUS.

Proiectul nu avea avizele de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Justiţiei, conduse de USR PLUS.

Sursele guvernamentale citate au relatat pentru Digi24.ro că vicepremierul Dan Barna și cei de la USR PLUS au avut o discuție cu premierul în care i-au transmis că vor depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului dacă proiectul Anghel Saligny va fi adoptat fără acordul lor.

Şedinţa de guvern va fi reluată la ora 19.00.

Între timp, premierul Florin Cîţu va merge în Parlament la şedinţa grupurilor PNL, unde se va afla şi liderul partidului, Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.