Liderii USR PLUS dau lovitura de grație premierului Cîțu: Moțiunea de cenzură a fost depusă!

1

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a precizat vineri că, în cadrul negocierilor din coaliţia de guvernare, fiecare formaţiune şi-a menţinut punctul de vedere, fără a se ajunge la un acord pentru a continua colaborarea.

„Tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură”, a arătat Barna într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Dan Barna a menţionat că miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisia la începutul săptămânii viitoare.

”Nu s-a discutat despre asta, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

”Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu.”, a spus Dacian Cioloș.

Amintim că liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat, vineri seară, la Parlament că au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

„Am depus moțiunea de cenzură. Credem că, în momentul în care PNL va propune un nou premier, coaliția va putea să continue. (…) Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a spus Dan Barna.

Ședința coaliției de guvernare s-a desfășurat vineri seara și s-a încheiat fără ca părțile s-a ajungă la un compromis. Delegația USR PLUS a solicitat înlocuirea premierului Florin Cîțu și nominalizarea altui liberal în fruntea Guvernului pentru a rămâne în coaliție.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul.

George Simion a susţinut, după ședința coaliției, că moțiunea pe care AUR intenţionează să o iniţieze are nu mai puţin de 124 de semnături.

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Domnule prim-ministru scandalul arestarii dumneavoastra din Statele Unite ale Americii si fraudarea Maryland NA Bank prin luarea creantelor ,retrocedarile cu padurea din Valcea ,revocarea ministrului sanatatii Vlad Voiculescu,revocarea ministrului justitiei si apoi a revocarii ministrilor din Guvern a unui partid care s-a clasat pe locul 2 la alegerile parlamentare.Parlamentul si GRECO au fost sesizate sa vedem domnule Citu cum veti da raspuns

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.