Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, „toleranță zero” în scandalul certificatelor false de vaccinare Covid: „Vor răspunde toți în fața legii”

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj ferm, în această dimineață, legat de creșterea cazurilor de falsificare a certificatelor de vaccinare Covid. „Vor răspunde toți în fața legii”, a afirmat ministrul. 

„Statistic, dacă ne raportăm la ce s-a întâmplat în ianuarie-iunie, respectiv august, persoane verificate zilnic decătre MAI, 39.000. Sancțiuni contravenționale, media ianuarie-iunie -12.000, august -14.000, infracțiuni constatate cam 20 pe lună în paerioada ianuarie-iunie, în august 60.

Sigur că știm cu toții că acțiunea de falsificare sau obținere frauduloasă a acestor documente au consecințe penale. Vor răspunde toți în față legii. Structurile noastre au în lucru în acest moment aproximativ 200 de dosare penale”, a declarat Bode, la sediul Ministerului de Interne, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor.

Cel mai recent caz de acest fel este cel al unei doctorițe din Dâmbovița, care a vaccinat fictiv 10 fotbaliști. Femeia a fost reținută de polițiști în curusul zilei de joi. Aceeași măsură a fost luată și față de soțul ei, care este antrenorul fotbaliștilor.

Din păcate, acest caz nu este unul singular. Până în prezent, peste 200 de dosare penale au fost deschise pentru eliberarea de adeverințe false de vaccinare anti-Covid. Mai exact, oamenii nu erau vaccinați, dar primeau acte care arătau că s-aur fi imunizat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.