Rareș Bogdan, apel la responsabilitate pentru liderii USR PLUS: ” Veniți cu un nume pentru Ministerul Justiției. E nedrept să păstrăm comunitățile rurale în sărăcie!”

Share:

Rareș Bogdan vine cu o rugăminte pentru tabăra USR-PLUS. Europarlamentarul PNL i-a îndemnat pe aceştia să-și revină, să adopte o atitudine rațională, constructivă, echilibrată, să vină cu un nume de ministru al Justiției și să mergem înainte cu programul ”Anghel Saligny””.

Programul este puternic contestat de cei din USR PLUS, care reclamă lipsa criteriilor de împărțire a celor 50 de miliarde de lei, deci practic certitudinea că acești bani vor fi furați. Rareș Bogdan și PNL, în schimb, dau asigurări că banii chiar vor fi investiți în comunitățile locale. Totodată, europarlamentarul și-a exprimat speranța că USR PLUS nu se va alia cu AUR.

USR PLUS „are o ofertă extrem de clară de a continua guvernarea și de a nu face diferență între comunitățile urbane și cele rurale. România nu e doar București, ci și comunitățile rurale. E nedrept să păstrăm comunitățile rurale în sărăcie, cu 69% nelegate la rețelele de gaz, 54% fără canalizare, 29% fără rețea de apă. E rușinos pentru România.

E țara care are comunitățile rurale cele mai abandonate la nivel UE. Îi rog pe colegii noștri din USR PLUS să-și revină, să adopte o atitudine rațională, constructivă, echilibrată, să vină cu un nume de ministru al Justiției și să mergem înainte cu programul ”Anghel Saligny”, un nume așa frumos pentru România, primul mare constructor inginer pe care l-a avut România, ministru al Lucrărilor Publice într-un Guvern liberal la sfârșit de secol XIX, să înțeleagă că aceste 10 miliarde nu sunt pentru primarii PNL, ci și pentru cei PSD, USR, sunt pentru români. Asta e miza noastră să reformăm, să construim”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Rareș Bogdan a ținut să dezmintă informațiile potrivit cărora Stelian Ion a fost demis, de fapt, pentru că a pornit procedura de numire a unor șefi în Parchete și exista ”riscul”, pentru unii politicieni, ca în aceste funcții să ajungă procurori care sunt cu adevărat profesioniști și independenți politic.

„Despre speculațiile privind Justiția, am văzut mutarea, că se știe că acolo electoratul USR e sensibil. Nu se pune problema și schimbarea lui Ion nu a avut nicio legătură cu schimbarea de la Parchete. Cineva încearcă să ne ducă în acest război. Am mai văzut filmul acesta, nu vom cădea în această cursă care ni se întinde”, a declarat Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.