Vaccinul Moderna generează de două ori mai mulți anticorpi decât Pfizer!

0

Potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association, vaccinul produs de Moderna generează de două ori mai mulți anticorpi COVID decât serul de la Pfizer.

Un studiu citat de Bloomberg şi publicat în Journal of the American Medical Association arată că serul produs de Moderna este mai eficient decât cel de la Pfizer deoarece generează de două ori mai mulţi anticorpi.

Aproape 1600 de angajaţi ai unui spital din Belgia au participat la studiu. Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele acestor de sânge după o perioadă de 6 până la 10 săptămâni după vaccinare. Precizăm că participanții nu au fost infectați cu coronavirus înainte de vaccinare.

În urma studiului, cercetătorii au constatat că nivelul anticorpilor în cazul angajaților vaccinați cu două doze din serul Moderna a fost în medie de 2.881 de unităţi per mililitru, în comparaţie cu un nivel mediu de 1.108 unităţi per mililitru în cazul vaccinului Pfizer.

Rezultatele studiului s-ar putea explica prin faptul că vaccinul Moderna conţine o cantitate mai mare de substanţă activă – 100 de micrograme, versus 30 de micrograme în cazul Pfizer-BioNTech, precum și intervalul mai mare până la rapel – de patru săptămâni la Moderna, față de trei săptămâni în cazul Pfizer.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii investighează posibilitatea ca vaccinul COVID-19 produs de Moderna să fie legat de un risc mai mare de afecţiuni cardiace rare la adulţii mai tineri decât se credea anterior, scrie Washington Post.

În iunie, autorităţile de reglementare au emis un avertisment cu privire la vaccinurile ARNm produse de Moderna şi Pfizer pentru a semnala riscul rar de inflamaţie cardiacă observat în primul rând la bărbaţii tineri. Cu toate acestea, au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depăşească cu mult riscurile.

S-ar putea să existe o incidenţă de 2,5 ori mai mare a miocarditei la cei care primesc vaccinul Moderna în comparaţie cu vaccinul Pfizer, scrie Washington Post citând date din raport.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.