Alina Gorghiu îl critică dur pe Ludovic Orban: „Ține trena USR-AUR. Girează semnături false sau scanate”

Senatorul PNL Alina Gorghiu susţine că solicitarea liberalilor din şedinţa Birourilor Permanente Reunite de verificare a semnăturilor de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS – AUR trebuie analizată de Comisia de statut. Gorghiu îl critică dur şi pe preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul al PNL că prin abţinerea de la vot nu a făcut decât să „ţină trena USR PLUS şi AUR”.

„Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de Comisia de statut. Regret că domnul Orban ţine trena USR-AUR, prin abţinerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la Comisia de regulament solicitarea, PNL, în primul BPR, va repune în discuţie cererea”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat luni, cu privire la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS AUR, că PSD a decis să-și retragă reprezentații din ședință, astfel că doar 9 dintre cei prezenți au votat în favoarea solicitării PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS – AUR de către Comisia de statut.

„La prima reuniune a Biroului Permanent Reunit nu s a întrunit cvorum. Am convocat a doua reuniune pentru sâmbătă când nu s a întrunit cvorum. Am înțeles că a fost sâmbătă, e zi liberă, dar parlamentarii trebuie să pună pe primul plan activitatea din Parlament. Am convocat Biroul Permanent Reunit și pentru ziua de azi. Am pus pe ordinea de zi moțiunea de cenzură. Simonis a propus modificarea ordinii de zi, în urma unei solicitări formulate de Fenechiu.

Mi-am exprimat clar punctul de vedere că orice solicitare cu privire la moțiunea de cenzură trebuie dezbătută în cadrul punctului pe care l-am propus, și anume moțiunea de cenzură. Pentru că dacă discutam de moțiunea de cenzură fără să ajungem la punctul de prezentare a moțiunii de cenzură discutam de ceva ce nu a fost prezentat în cadrul Biroul Permanent Reunit. Am supus la vot propunerea liderului grupului parlamentar PSD Alfred Simonis, care a fost votată de toți parlamentarii prezenți PSD. După ce s-a propus ordinea de zi, PSD a decis să-și retragă reprezentanții din Biroul Permanent Reunit.

S-a dezbătut punctul doi, care era o cerere de a se trimite către Comisia de Statut pentru verificarea semnăturilor. Rezultatul votului, indiferent ce vi s-a spus, este următorul: Au fost 18 membri ai BPR prezenți, au votat pentru propunere 9 membri, 7 au votat împotrivă și 2 parlamentari au fost prezenți și nu au votat. Deoarece a fost vot nominal, au fost prezenți și nu au votat, respectiv domnul deputat Ovidiu Ganț și cu subsemnatul Ludovic Orban. Propunerea nu a fost adoptată. Au fost 18, iar în favoarea solicitării au votat doar 9.

După ce nu a fost adoptată această propunere, alți colegi au plecat din ședință, am rămas fără cvorum și nu am putut să discutăm despre moțiunea de cenzură”, a explicat preşedintele PNL Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.