Vârful valului 4 al pandemiei COVID-19 în România va fi la începutul lunii octombrie!

0

Medicul Mihai Gafencu avertizează că vârful valului 4 al pandemiei COVID-19 în România va fi la începutul lunii octombrie. De asemenea, medicul atrage atenţia că protecția oferită de vaccin față de coronavirus are o valabilitate de aproximativ 270 de zile și trebuie să ne grăbim să vaccinăm și cu doza a treia, în special categoriile expuse cum sunt profesorii.

Vârful valului 4 al pandemiei de coronavirus va fi atins în octombrie, este de părere Mihai Gafencu, medic primar pediatru și medic primar nefrologie pediatrică, coordonatorul Centrului regional de toxicologie și al laboratorului de dializă de la Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara.

„Am calculat pentru colegii noștri exact când va fi momentul vârfului acestui val 4, adică la începutul lunii octombrie pentru noi, cei care ne-am vaccinat acum 9 luni”, a spus medicul.

Pe de altă parte, medicul atrage atenţia că şi persoanele vaccinate trebuie să se ferească de infectarea cu virusul SARS-COV 2.

„Și noi, vaccinații, începem să nu mai fim feriți. Sunt state, care după 270 de zile trecute de la ultimul rapel în cazul vaccinurilor bazate pe ARN, nu ne mai permit intrarea. Trebuie să ne punem problema că și noi, dacă nu ne grăbim un pic cu vaccinarea cadrelor medicale și a cadrelor didactice, o să avem o situație de mult mai aprigă răspândire a acestei infecții virale cu care ne confruntăm pentru că noi credem că vom fi protejați, că vaccinați fiind stăm cu pieptul dezgolit în fața virusului, dar nu va fi așa și asta se va întâmpla”, a mai spus Gafencu, citat de edupedu.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.