Alarmant: 23% dintre românii infectați cu varianta Delta sunt persoane vaccinate complet!

0

INSP a anunţat că până la data de 5 septembrie au fost confirmate 2.563 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 807 de cazuri cu varianta Delta. Peste 23 de procente din cazurile depistate cu varianta Delta erau persoane vaccinate.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează marţi că până la data de 5 septembrie au fost efectuate 3.166 secvenţieri în şapte laboratoare – Institutul ‘Cantacuzino’, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe. În urma secvenţierilor, au fost confirmate 2.563 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 807 de cazuri cu varianta Delta.

Conform INSP, până la data de 5 septembrie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 45 cu varianta Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total).

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat”, transmite INSP.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.