Ludovic Orban trage un nou semnal de alarmă: „Lucrurile au luat-o razna după ce Cîţu a decis să candideze la şefia PNL!”

Share:

Ludovic Orban, președintele PNL, afirmă că lucrurile au luat-o razna în coaliția de guvernare în ziua în care premierul Florin Cîțu a intrat în campania internă pentru președinția partidului. Din acel moment, premierul a început să ia decizii care nu au mai ținut cont de negocierile din coaliție, susține Orban. „Eu sunt un constructor, un negociator, un om care am căutat să adun, să unesc, să pun bazele unei alianțe. Am demonstrat că am capacitatea de a forma o majoritate parlamentară care să ne permită să facem ce le-am promis românilor.

Președintele PNL și al Camerei Deputaților a anunțat, luni seară, că dacă marți nu va exista cvorum în Birourile Permanente Reunite pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, atunci va comunica personal Guvernului moțiunea de cenzură și va fi demarată astfel procedura moțiunii.

Orban a spus că blocarea moțiunii de cenzură reprezintă un ”abuz în funcție” și dacă ”cedează în momentul de față” ar crea un precedent periculos prin care ar accepta că ”nu mai există instituția moțiunii de cenzură”.

Din păcate, există un moment 30 mai, în care s-a declanșat un război neașteptat în interiorul PNL, în care premierul pe care l-am susținut și l-am propus și-a anunțat candidatura la președinția PNL. Până atunci, lucrurile au funcționat normal.

Din momentul în care a început campania internă în PNL… Trebuie să rețineți, PNL era stabilit la 26-27% în sondaje. Atâta timp cât autoritatea mea de președinte al PNL a fost respectată și organismele statutare ale PNL au funcționat normal, nu în regim de concurență dură pentru președinția PNL, am luat decizii înțelepte, am menținut coeziunea coaliției.

Din păcate, lucrurile au luat-o razna de o lună, o lună și jumătate, de când atât domnul Florin Cîțu, cât și susținătorii domniei sale au considerat că nu mai este cazul să respecte președintele PNL, nu mai trebuie să respecte experiența, buna-credință, capacitatea de a lua decizii. Au început să facă tot felul de ședințe, premierul să ia decizii fără să se mai consulte cu președintele PNL și mai ales să ia decizii care au ieșit din cadrul dezbaterilor pe care le-am avut la reuniunile coaliției. Totul a culminat cu ziua de 1 septembrie, care a dinamitat coaliția”, a declarat Orban la Realitatea TV.

Dacă Florin Cîţu nu va mai fi premier, este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor, pentru că singura coaliţie decentă şi rezonabilă este cea formată din PNL, USR PLUS, UDMR şi minorităţi, consideră liderul liberal Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.