Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare a elevilor și studenților

Share:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat, marţi, că autorităţile vor demara o campanie de vaccinare în şcoli, precum şi în universităţile din ţară. În cazul învăţământului preuniversitar, elevii vor putea fi imunizaţi împotriva noului coronavirus din 13 septembrie, iar în cazul studenţilor, campania de imunizare va fi demarată la 1 octombrie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunţat că începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor.

„Se va desfăşura o campanie specială pentru vaccinarea în unităţile de învăţământ a elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic încadrat în unităţile respective.

E important de precizat că această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, cu doza 1. Ulterior, în oglindă se va continua cu administrarea celei de-a doua doze”, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiță.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a precizat că pentru sistemul preuniversitar activitatea de vaccinare va începe în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie.

„Pentru învăţâmântul preuniversitar, acţiunea de vaccinare se desfăşoară în trei modalităţi – fie prin echipe mobile de vaccinare, fie prin înfiinţarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităţilor de învăţământ la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre vaccinurile eligibile care au recomandare de administrare la persoanele  de peste 12 ani, respectiv Pfizer şi Moderna”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.