Ludovic Orban îi dă replica lui Florin Cîțu: Din bun simț, ar putea să se abțină!

0

Premierul Florin Cîţu a declarat că, dacă decizia Curţii Constituţionale va da dreptate Guvernului, va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, referindu-se la declaraţia premierului Florin Cîţu, conform căreia preşedintele Camerei Deputaţilor ar trebui să demisioneze din funcţie dacă Curtea Constituţională îi va da dreptate primului ministru în conflictul juridic legat de moţiunea de cenzură, că din bun simţ Cîţu putea să se abţină de la astfel de comentarii. Orban a amintit că el l-a promovat pe Florin Cîţu în toate funcţiile pe care acesta le-a ocupat.

Ludovic Orban a fost întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţia premierului Florin Cîţu, care a declarat că, dacă Curtea Constituţională îi va da dreptate în conflictul juridic legat de moţiunea de cenzură, atunci Ludovic Orban ar trebui să demisioneze de la preşedinţia Camerei Deputaţilor.

„Prefer să nu comentez astfel de afirmaţii. Conflictul juridic de natură constituţională invocat este un conflict care nu conţine niciun conflict, care nu are niciun argument, iar moţiunea de cenzură, conform deciziilor Curţii Constituţionale, nu poate fi oprită. Oricine încearcă să oprească derularea procedurilor pentru moţiunea de cenzură încalcă principiul constituţional al statului de drept. De altfel, depunerea unui conflict juridic de natură constituţională nu poate constitui un pretext pentru blocarea moţiunii de cenzură, existând în acest sens două precedente în care Curtea Constituţională s-a pronunţat şi a hotărât foarte clar că procedura moţiunii de cenzură nu poate fi oprită”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a adăugat că, din bun simţ, Florin Cîţu putea să se abţină de la astfel de comentarii. „Din bun simţ măcar, aducându-şi aminte că eu l-am susţinut la vremea respectivă să ajungă în toate poziţiile pe care le-a obţinut, de lider de grup la Senat, ministru de Finanţe şi de premier, ar putea să se abţină de la astfel de comentarii împotriva preşedintelui PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu a declarat că, dacă decizia Curţii Constituţionale va da dreptate Guvernului, va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.