Ministrul Muncii, Raluca Turcan, pune „punctul pe i”: „Nu se elimină subvenția la gigacalorie. Punct!”

Ministrul Muncii Raluca Turcan a precizat că nu se va elimina subvenția la Gigacalorie. Anunțul a fost făcut joi, la Craiova, în contextul în care de la 1 noiembrie va intra în vigoare și legea consumatorului vulnerabil. La numai o zi de când anunțase că se ia în calcul eliminarea subvenției la gigacalorie.

Întrebată, la Craiova, dacă va fi sau nu eliminată subvenția, Raluca Turcan a declarat joi: „Răspunsul este NU se elimina subvenția la gigacalorie. Punct!”. La o nouă întrebare despre posibila eliminare de la 1 ianuarie 2022, Raluca Turcan a dat același răspuns: „NU se elimină subvenția la gigacalorie. Punct!”.

Întrebările din partea presei vin la o zi de când ministrul liberal al Muncii anunțase că Guvernul ia în calcul eliminarea subvenției la gigacalorie înaintea acestei ierni. Posibila măsură ar arunca în aer facturile românilor.

În același timp, Raluca Turcan anunța la începutul lunii septembrie că între 1 și 5 milioane de români vor beneficia de ajutorul statului după ce intră în vigoare legea consumatorului vulnerabil, de la 1 noiembrie acest an.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul legii consumatorului vulnerabil. Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021. A fost majoritate de voturi pentru – 281, niciun vot contra şi o abţinere.

Potrivit noii legi, definiția consumatorului vulnerabil, „denumit în continuare consumator vulnerabil – persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare faţă de sursele de energie, necesită măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura cel puţin nevoile energetice minimale”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.