Avertisment dur al specialiștilor: România s-ar putea confrunta în luna octombrie cu 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi!

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, a declarat că România s-ar putea confrunta în luna octombrie cu 10.000 de cazuri de infecţie cu COVID-19 pe zi.

Dr. Beatrice Mahler a precizat, duminică, în valul patru al pandemiei COVID-19 nu va fi mai bine decât în cele precedente.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creşterea numărului de cazuri, dar la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectaţi pacienţii şi cazurile care ne vin la spital, nu cred că va fi mai bine în acest val, din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline, în România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi24, conform News.ro.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a estimat că numărul de cazuri de infecţie cu COVID-19 s-ar putea dubla sau chiar tripla la doar câteva săptămâni de la deschiderea şcolilor.

„Cred că la două săptămâni după ce începem şcolile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră şi cred că în octombrie, dacă nu înţelegem că trebuie să respectăm regulile şi să purtăm mască şi să revenim la regula care limitează transmiterea infecţiei, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai precizat Beatrice Mahler.

Mai mult, Dr. Mahler a explicat că a fost constatată o evoluţie mai rapidă către secţia de Terapie Intensivă a pacienţilor care se internează.

„Atunci când vezi că tot mai mulţi tineri sunt bolnavi, în terapie intensivă avem şapte pacienţi, din cei şapte cinci sunt intubaţi, avem o severitate a manifestărilor, o evoluţie mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienţilor care se internează. (…) Pentru o anumită categorie de pacienţi gravitatea formelor atunci când vorbim de tulpina Delta este mai mare”, a explicat afirmat Mahler, conform sursei citate.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Ce opinii aveți și despre faptul că institutele românești de cercetare medicală nu au oferit decât un supliment nutritiv pentru combaterea COVID, și acela în cantități mici, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.