Ludovic Orban trage un semnal de alarmă: „S-au făcut planuri de control al voturilor delegaților la Congresul PNL!”

0

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a avertizat, duminică, că are cunoştinţă că la Congresul PNL din 25 septembrie are cunoştinţă despre o tentativă de control al voturilor delegaţilor liberali.

Ludovic Orban a declarat că zi în care va avea loc Congresul PNL va fi una de „cumpănă”.

„25 septembrie va fi o zi grea, de cumpănă. Credeţi-mă ce vă spun! Ne vom confrunta cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor, inclusiv acolo. Deja s-au făcut planificări cum se controlează votul în filialele în care preşedinţii au fost recrutaţi cu arcanul în echipa care doreşte să siluiască voinţa membrilor PNL. Cum se face controlul, cine face controlul…

u se controlează o filială de către cineva din filiala respectivă, ci se controlează de reprezentanţi din altă filială. S-a stabilit mecanism dublu de control. Le cunosc toată strategia, toate planurile. Noi trebuie să le transmitem un mesaj clar: toţi membrii PNL care vor veni la congres vor vota liber, secret şi fără control şi oricine va încerca să controleze votul membrilor PNL va încălca grosolan democraţia şi va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevărat ca voinţa liberalilor să fie respectată”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Liderul PNL a vorbit şi despre riscul de a se ajunge „în luptă corp la corp”.

„Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească. Destul se mimează votul secret la votul moţiunilor în filiale care votează împotriva statutului moţiunea. Vă dau numai un exemplu, la Olt. Astăzi, au avut Colegiul Director Judeţean şi au votat moţiunile, în condiţiile în care eu mi-am programat prezentarea moţiunii luni. Cum să încalci în picioare statutul, cum să nu respecţi decizia Comisiei de organizare a congresului că nu se pot supune la vot moţiunile decât după prezentarea ambelor moţiuni în fiecare filială?”, a afirmat Orban, potrivit sursei citate.

Ludovic Orban a precizat că îngrădirea libertăţii votului reprezintă un adevărat pericol, pentru că „lucrurile astea schimbă cu adevărat destinul unui partid, distrug un partid”.

Ludovic Orban s-a aflat duminică la Focşani pentru a-şi prezenta, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea, moţiunea în baza căreia candidează la preşedinţia partidului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.