Carantină prelungită în Australia până la finele lunii octombrie

Carantina în capitala australiană Canberra a fost prelungită marţi de autorităţi cu o lună, până la mijlocul lui octombrie.

Cei circa 400.000 de locuitori ai Canberrei sunt de o lună constrânşi să rămână acasă, după ce un prim caz de COVID-19 a fost descoperit în oraş. Focarul epidemiologic, legat de varianta Delta, mult mai contagioasă, rămâne limitat, cu 252 de cazuri active şi 276 de persoane vindecate la ora actuală.

Şeful de guvern al Teritoriului capitalei australiene, Andrew Barr, a declarat că autorităţile doresc să continue să limiteze transmiterea virusului şi să vaccineze un număr cât mai mare de persoane. „Este calea cea mai sigură de urmat. Acesta va permite să avem un Revelion, vacanţe estivale şi un an 2022 fără risc”, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă.

Aproape 53% dintre persoanele peste 16 ani din acest Teritoriu au primit câte două doze de vaccin, rata cea mai ridicată din imensa insulă-continent, afectată de trei luni de o amplificare a epidemiei în mai multe regiuni.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.