Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru milioanele de români. Cine face a treia doză de vaccin anti-Covid!

Share:

Valeriu Gheorghiţă a explicat în ce condiţii se face cea de-a treia doză de vaccin anti-coronavirus. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat cine sunt persoanele care vor beneficia iniţial de doza booster.

Valeriu Gheoghiţă a explicat că sunt două recomadări diferite pentru administrarea dozei trei de vaccin anti-coronavirus. Aceasta se va administra persoanelor din categoriile vulnerabile, iar cea de-a doua recomandare privește persoanele în cazul cărora se va administra doza „booster”.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a explicat că printre persoanele care se pot vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin anti-coronavirus se numără pacienţii imunodependenţi, cei oncologici şi cei diagnosticaţi cu HIV. De asemenea, vârstnicii se află printre persoanele care se pot vaccina cu doza booster. Medicul militar a explicat că în cazul acestor persoane este posibil ca imunitatea dobândită după primele două doze să fie mai mică decât la restul populaţiei.

„Toate acestea fac ca persoana respectivă, vaccinată cu schemă completă, să aibă o probabilitate mai mică să dezvolte un răspuns imun protector și atunci ea va avea nevoie de o a treia doză, de o doză suplimentară, tocmai pentru a crește probabilitatea să dezvolte un răspuns imun protector la prima schemă.

Asta înseamnă că cei care se află în categoriile menționate vor primi trei doze de vaccin de la început: la zero, de pildă, la o lună și la două luni. De asemenea, cei care sunt în aceste categorii și au făcut o primă schemă de vaccinare cu două doze vor fi chemați, li se va recomanda să vină să-și facă și a treia doză pentru a consolida răspunsul imun”, a explicat medicul militar la Digi 24.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.