Florin Cîțu îi dă replica lui Anca Dragu care a sesizat CCR: „E un demers hilar, dar succes!”

0

Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

Florin Cîţu se apără în scandalul moţiunii de cenzură. Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

„Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului”, spune Anca Dragu.

„Eu cred că doamna președinte al Senatului vreau să scoată USR de la guvernare. Constituția spune că trebuie să vin cu numiri de doi miniștri, dacă sunt doi miniștri și nu sunt de la USR trebuie să scoatem USR de la Guvernare? E un demers hilar, dar succes”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă crede că Ludovic Orban are dreptate când afirmă că preşedintele Klaus Iohannis ar putea rezolva criza politică într-un tete-a-tete de 15 minute şi a afirmat: ”Domnul preşedinte decide dacă vrea să aibă o discuţie şi cu cine să aibă o discuţie. Eu am spus de fiecare dată: soluţia era simplă, un ministru al justiţiei imediat, care să-şi facă treaba şi să nu obstrucţioneze actul de justiţie. Nu a fost această soluţie, foarte bine, erau alte soluţii: retragerea moţiunii. Vedem care sunt soluţiile”.

Întrebat dacă a luat vreodată în calcul soluţia de a de retrage din fruntea Guvernului, Cîţu a afirmat: ”Niciodată, eu nu sunt un om iresponsabil, să las România în prag de iarnă fără Guvern, când vedem deja câte probleme: valul patru, preţurile la energie, salariul minim, bugetul pentru anul viitor. Să arunci România în aer – nu sunt un iresponsabil”.

Cîţu a precizat că nu va adopta niciodată ”metoda Dragnea”: ”Metoda Dragnea este adoptată de alţi colegi, dar nu va fi niciodată adoptată de mine”. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza politică, iar soluţia o reprezintă “un tete-a-tete de 15 minute”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.