Tensiuni în Asia: Coreea de Nord a tras mai multe rachete balistice!

0

Coreea de Nord a tras cu două rachete balistice, provocând îngrijorarea Washingtonului privind ameninţările pe care le prezintă pentru vecinii săi.

Coreea de Nord a tras cu două rachete balistice în apele Coastei de Vest a peninsulei coreene miercuri. Acțiunea reprezintă ”ameninţări” pentru vecinii săi și pentru comunitatea internațională, a reacţionat Pentagonul.

Armata Coreei de Sud a spus că a crescut supravegherea și monitorizarea Coreei de Nord, în timp ce lucrează îndeaproape cu SUA pentru a fi pregătită de defensivă.

Paza de Coastă a Japoniei a declarat că cele două rachete au fost lansate la 5 minute distanță una de alta, la 12.38 p.m. și respectiv 12.43 p.m, ora locală.

Ministrul japonez al Apărării crede că proiectilele au căzut în apele din afara zonei sale economice. Testele rachetelor balistice ale Pyongyang-ului sunt primele de când președintele Biden și-a început mandatul, și vin la doar câteva zile după ce Coreea de Nord a declarat că a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune weekendul trecut, numind-o „o armă strategică de mare semnificaţie”.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.