Cătălin Drulă pune „punctul pe i”: USR PLUS s-a înșelat în privința lui Florin Cîțu. Premierul nu are calități de lider. Se comportă ca un mic satrap!

Share:

Fostul ministru al Transporturilor a precizat însă că USR PLUS dorește să funcționeze coaliția cu PNL, dar fără Florin Cîțu.

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a declarat, miercuri seara, că cele 8 luni din guvern sunt proba maturității USR PLUS, pentru că, în felul în care au fost tratați de premierul Cîțu, au trecut cu răbdarea de orice limită. Drulă mai susține că mulți oameni de la vârful PNL înțeleg că au pus un pariu greșit.

Acesta a precizat însă că USR PLUS dorește să funcționeze coaliția cu PNL, dar fără Florin Cîțu. „Ce nu merge în această coaliție este premierul Cîțu. Prin înlocuirea sa, putem reveni într-o formulă de guvernare care era funcțională”, a afirmat Drulă.

Cătălin Drulă a spus că Florin Cîțu nu are calități de lider, comportându-se „ca un mic satrap”, cu amenințări că trimite corpul de control peste miniștri și face dosare.

„Am avut senzația că nu înțelege conceptul acesta parlamentar că e nevoie de o majoritate. Eu n-am dat concurs pe post la premierul Cîțu să fiu angajat ministru la Transporturi”, a spus Drulă.

Acesta a precizat că USR PLUS nu trece peste condiția schimbării lui Florin Cîțu din funcția de premier.

„Ce cred eu eu – și semnalele pe care le am – este că foarte mulți oameni de la vârful PNL înțeleg că au pus un pariu greșit cu Florin Cîțu. E cumva complicat în momentul ăsta să rezolve situația. Dar își dau seama că e un pariu greșit atât pentru partidul dumnealor, unde nu vreau să mă bag, cât și pentru România și cred că caută activ soluții. Eu sper să aibă mintea bună, să gândească că putem construi lucruri împreună, să gândească aceste interimate la ministere ca pe niște interimate, nu ca pe un mic război de capturare a unui teritoriu și să putem reface o coaliție care acum opt luni credeam că e coaliția care poate să refacă reformele în România”, a afirmat Cătălin Drulă.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a afirmat, la B1 TV, că premierul Florin Cîțu i-a blocat proiecte, vorbind despre necesitatea de finanțare din bugetul de stat.

„Premierul Cîțu a luat guvernul ca pe o anexă la campania internă pe care o face. A manifestat austeritate fățișă și mi-a blocat proiecte. Am discut cu dumnealui începând din mai despre problemele din Calea Ferată, despre necesitatea de finanțare. Concret, e vorba de finanțările din bugetul de stat.

„Ce nu merge în această coaliție este premierul Cîțu. Prin înlocuirea sa, putem reveni într-o formulă de guvernare care era funcțională”, a afirmat Drulă. „Am avut senzația că nu înțelege conceptul acesta parlamentar că e nevoie de o majoritate. Eu n-am dat concurs pe post la premierul Cîțu să fiu angajat ministru la Transporturi”, a spus Drulă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.