PNL Sector 1: Ambele moțiuni susținute, împreună cu o rezoluție pentru viitorul președinte al Partidului Național Liberal

0

Miercuri, 15 septembrie 2021, Colegiul Director al PNL Sector 1 s-a reunit pentru a dezbate și vota moțiunile celor doi candidați pentru președinția Partidului Național Liberal la Congresul din 25 septembrie.

La dezbatere au participat Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru aceeași funcție, Rareș Bogdan, primvicepreședinte PNL și reprezentant al candidatului Florin Cîțu. Au fost prezenți și alți parlamentari și miniștri, membri de drept ai Colegiului Director PNL Sector 1 și nu numai: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, Violeta Alexandru, deputat PNL București, Virgil Guran, senator și președinte PNL Dâmbovița,  Ionel Dancă, deputat PNL Vrancea.

Dezbaterile pot fi urmărite integral aici:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1229762540823095&ref=watch_permalink

https://www.facebook.com/watch/live/?v=598811311298102&ref=watch_permalink

Rezultatele votului din Colegiul Director al PNL Sector 1 sunt următoarele: 

Moțiunea „Forța Dreptei”, candidat Ludovic Orban  – 44 voturi pentru, 5 voturi împotrivă.

Moțiunea „România Liberală”, candidat Florin Cîțu –  44 voturi pentru, 5 voturi împotrivă.

4 buletine de vot au fost anulate.

„Le mulțumesc tuturor colegilor din CDJ pentru prezență, dezbaterile de substanță și vot. Le mulțumesc pentru echilibru și pentru maturitatea politică de care au dat dovadă, împreună cu o doză sănătoasă de consecvență. Practic, PNL Sector 1 păstrează linia stabilită în unanimitate încă din luna iulie: ambii candidați au șansa să își susțină moțiunile în fața Congresului din 25 septembrie, iar acolo fiecare delegat al PNL Sector 1 va vota după cum îi dictează conștiința,” a declarat Sebastian Burduja, Președinte PNL Sector 1.

La finalul dezbaterilor, PNL Sector 1 a propus, în premieră pentru aceste alegeri interne, o rezoluție pentru viitorul președinte al Partidului Național Liberal: „Prin noi înșine, uniți și puternici pentru România”. Aceasta a fost votată în unanimitate și este bazată pe cinci direcții esențiale: oameni, organizare, idei, finanțare și comunicare. „Dacă vom aplica aceste principii la nivel național, avem șansa de a deveni un exemplu pentru toate partidele și de a atrage alături, în arena publică, cetățeni dornici să se implice în schimbarea țării. Aceste alegeri vor trece curând, dar cea mai importantă bătălie rămâne cea pentru dezvoltarea României. Pentru a o câștiga, PNL, cel mai important partid de dreapta al țării, trebuie să rămână unit și puternic. Avem încredere că așa va fi”, a adăugat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Vă transmitem anexat rezoluția votată și transmisă candidaților la președinția Partidului Național Liberal.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.