Premierul Cîțu, mesaj către liberali: Parteneriatul cu președintele Iohannis, mai puternic decât oricând!

0

Premierul Florin Cîţu, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, le-a amintit, miercuri seară, membrilor de partid din Călăraşi că parteneriatul cu preşedintele României este „mai puternic decât oricând” şi că datoria lor este să aleagă cel mai bun lider.

„Am vorbit în această campanie de rezultatul fantastic reuşit de preşedintele Klaus Iohannis anul trecut în negocierile de la Comisia Europeană, 80 de miliarde de euro. Acest parteneriat este mai puternic decât oricând şi a adus României, nu nouă liberalilor, şansa să se dezvolte cu o sumă record. Acesta este doar începutul”, a declarat Cîţu.

Premierul Cîțu a menţionat că responsabilitatea liberalilor este să transforme fondurile europene în investiţii.

„Cineva trebuie să investească aceşti bani (80 de miliarde de euro, n.red.) în economie, cineva trebuie să-i atragă, să facă proiecte. Aceasta este responsabilitatea noastră, a liberalilor. De aceea am spus că trebuie să vă pregătiţi de cel puţin opt ani de guvernare, pentru că acesta este ciclul acestor bani. Aceşti bani vin până în 2028. Am mai adăugat la această sumă cel puţin 13 miliarde de euro anual din bugetul naţional. Vorbim de peste 130 de miliarde de euro până în 2028, în condiţiile în care PIB-ul României astăzi este de 200 de miliarde de euro”, a precizat Florin Cîţu.

În acest context, Florin Cîțu a explicat importanţa alegerilor din PNL.

„Asta este responsabilitatea noastră, a PNL, şi nu va fi uşor. De acea a fost important să avem această campanie, să alegem liderii cei mai buni, pentru că greul abia acum începe. România încă mai are de atras din exerciţiul financiar precedent vreo 12-13 miliarde de euro. Mai avem şi banii aceştia pe care nu i-am luat. Nu voi permite niciodată cât timp voi fi în această funcţie să avem bani în cont şi să nu-i putem folosi”, a mai spus candidatul la preşedinţia PNL.

În timpul discursului, Florin Cîţu a amintit măsurile pe care le-a luat în funcţia de premier al României pentru ca primăriile să aibă acces mai uşor la fondurile europene şi a subliniat importanţa Planului Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”.

„Toate proiectele şi deciziile pe care le-am luat la Guvern nu au fost pentru primari, pentru membrii PNL. Noi le luăm pentru români. PNI nu este un plan al meu personal sau al dumneavoastră, al primarilor. Este un plan de dezvoltare a României. Dumneavoastră (primarii, n.red.) îl veţi implementa şi veţi folosi aceste resurse pentru a face viaţa mai bună românilor”, a menţionat premierul României.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.