Cătălin Drulă, cel mai performant ministru al Guvernului Cîțu! Demisionarul de la Transporturi a realizat în opt luni mai mult decât alți miniștri în patru ani!

Share:
Ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă, a realizat în doar opt luni de mandat mai mult decât alți miniștri în patru ani. Bilanțul său este grăitor în acest sens.
„O nouă veste bună pentru autostrăzile Moldovei: joi au fost depuse 39 de oferte la licitația pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău.
Mai exact sunt 13 oferte pentru Lotul I Dumbrava-Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil-Spătaru și 14 pentru Lotul III Spătaru-Buzău.
Numărul mare de oferte demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general.
Autostrada A7 – coloana vertebrală a Moldovei – este un proiect de suflet pentru mine, pentru care m-am luptat încă din 2014, de la momentul dezbaterii Masterplanului de Transport, în 2016 pentru a fi licitată proiectarea la cheie și, mai apoi, în cele 8 luni de mandat la Ministerul Transporturilor.
Ce am făcut concret în acest an împreună cu echipa mea pentru Autostrada A7:
➡️ am obținut includerea proiectului până la Pașcani în PNRR, securizând astfel finanțarea viitoarelor lucrări;
➡️ am finalizat studiul de fezabilitate, am obținut avizele, acordul de mediu, am realizat exproprierile și am licitat la începutul verii primul sector Ploiești-Buzău;
➡️ am lăsat celelalte sectoare din PNRR într-un stadiu avansat, cu studii de teren în fază finală, studiile de fezabilitate și proiectele tehnice predate și în diverse etape de aprobare, procedurile de mediu în linie dreaptă, în grafic pentru lansarea licitațiilor de lucrări și pentru aceste sectoare;
➡️ am aprobat traseul și am dat drumul la investigațiile detaliate de teren pe celelalte sectoare Pașcani-Suceava-Siret.
Ne-am asigurat în aceste 259 de zile de mandat că proiectul autostrăzii A7 va fi unul modern, proiectat la standarde de secol 21 și prietenos cu mediul.
Câteva cifre în acest sens din cadrul sectorului Ploiești-Buzău:
➡️ lungime – 63 km;
➡️ 6 noduri rutiere;
➡️ 160 de ha de perdele forestiere;
➡️ 42 de poduri + pasaje;
➡️ 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.
Mă aștept ca evaluarea ofertelor depuse astăzi să se desfășoare extrem de rapid și să avem un câștigător până la finalul anului.
Așa cum am spus și săptămâna trecută, în mandatul de ministrul al Transporturilor și Infrastructurii am impulsionat cu pasiune, energie și curaj marile proiecte de infrastructură de transport și o să urmăresc îndeaproape că ele se întâmplă în continuare eficient și profesionist, în graficele stabilite cu cei responsabili”, a precizat Cătălin Drulă pe pagina de Facebook.
Citește și
1 Comentariu
  1. Pop Rodica spune

    Cel mai bun MINISTRU de pana acum.
    FELICITARI DOMNULE MINISTRU!
    🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.