Turiștii pot schia pe pârtiile din Austria doar cu „certificat verde”

0

Austria anunţă restricţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. Autorităţile au decis că doar turiştii vaccinaţi, testaţi sau care au avut covid-19 vor putea avea acces pe pârtii, în această iarnă.

Restricţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. În Austria vor avea acces pe pârtii doar turiştii vaccinaţi, testaţi sau care au avut coronavirus.

Guvernul de la Viena anunţă că în această iarnă, operatorii de instalaţii pe cablu vor permite accesul numai celor care pot prezenta o dovadă că au fost vaccinaţi sau testaţi împotriva coronavirusului sau au trecut prin boală. Mai mult, turiştii vor fi oblihaţi să poarte mască de tip FFP2, relatează DPA, citată de Agerpres.

„Sunt convins că în aceste condiţii va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă şi în siguranţă în ţara noastră”, a spus ministrul Turismului, Elisabeth Koestinger.

Autorităţile au anunţat că regulile ar putea fi înăsprite, dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus la secţiile de terapie intensivă va creşte.

În prezent, la secţiile de terapie intensivă din Austria sunt internaţi aproximativ 200 de pacienţi infectaţi cu COVID. Ministrul austriac al Sănătăţii a declarat că de îndată ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităţilor apres-ski.

Atunci când numărul pacienţilor infectaţi cu COVID din secţiile de terapie intensivă va ajunge la 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR pentru a putea avea acces la instalaţiile pe cablu, restaurante şi hoteluri, iar un test rapid antigen nu va mai fi acceptat.

În Austria, turismul este responsabil pentru 6% din PIB, o pondere care în cazul regiunii muntoase Tirol ajunge la 18%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.