Vaccinul Pfizer-BioNTech poate fi administrat copiilor între 5 și 11 ani

0

Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID-19 este sigur la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

Laboratorul farmaceutic american Pfizer şi compania germană BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID prezintă un răspuns al anticorpilor „robust” la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. În urma concluziilor trase de specialiști, cele două companii vor înainta solicitarea de autorizare a vaccinului în acest interval de vârstă.

Cele două companii suţin că, în teste clinice de faza II/III, vaccinul a produs la cei între 5 și 11 ani un răspuns imun similar cu cel observat anterior la cei cu vârste între 16 și 25 de ani. În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

„Din iulie și până acum, cazurile pediatrice de Covid-19 au crescut cu 240%, arătând nevoia de sănătate publică pentru vaccinare”, a declarat șeful Pfizer, Albert Bourla, care a adăugat: „Aceste rezultate ale testelor oferă un argument puternic pentru a cere autorizarea vaccinului nostru la copiii de 5-11 ani, și intenționăm să o facem urgent la FDA și la alte autorități de reglementare”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.