Iohannis îi dă lovitura de grație lui Orban și vine la Congresul PNL: „Îl încurajez pe Cîțu să continue. Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic Orban?”

0

Președintele Iohannis și-a anunțat prezența la Congresul PNL. Șeful statului a afirmat că nu crede în demiterea Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se va alege liderul politic al formaţiunii.

Klaus Iohannis a vorbit jurnaliștilor, care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, despre criza guvernamentală din România. Președintele a menționat că situația va fi clarificată după congresele PNL şi USR PLUS.

Președintele a mai afirmat că nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese. Iohannis este de părere că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente de opinii diferite  în PNL care s-au clarificat după alegerile interne, fie prin alinierea de partea câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Klaus Iohannis a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.