Ministrul Muncii, Raluca Turcan, pune „punctul pe i”: „Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim mai devreme de sfârşitul acestui an!”

Share:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat marţi, la Ploieşti, că Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim mai devreme de sfârşitul acestui an.

Salariul minim s-ar putea majora în acest an, cuantumul urmând să fie stabilit săptămâna viitoare, după negocieri între Guvern, sindicate şi patronate. Guvernul va prezenta săptămâna viitoare proiecţia proprie privind majorarea salariului minim pe economie, a anunţat, joi, la Brăila, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

„Pentru prima dată, la început de toamnă suntem trei părţi aşezate la aceeaşi masă care au agreat necesitatea majorării salariului minim, şi vorbesc de sindicate, patronate şi Guvern. Salariul minim este insuficient în momentul de faţă şi trebuie să crească. Ca atare, am discutat deja cu prim-ministrul şi săptămâna viitoare vom prezenta o proiecţie a noastră, plecând de la solicitările sindicatelor şi patronatelor, de majorare a salariului minim, de ancorare a acestei majorări în indicatori economici, astfel încât să existe şi predictibilitate pentru mediul de afaceri ca aceste locuri de muncă cu salariul minim să fie sustenabile. Majorarea salariului minim va avea un efect direct şi asupra prevenirii migraţiei românilor”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a anunţat marţi, la Ploieşti, că Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim mai devreme de sfârşitul acestui an, având în vedere creşterile de preţuri, iar propunerile de majorare sunt între 8% şi 12%.

Guvernul a indicat anterior că ia în calcul creşterea salariului minim pe economie cu 8%, posibil de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Până în prezent, patronatele s-au declarat de acord cu majorarea de 8% şi au respins varianta creşterii salariului minim din noiembrie sau decembrie, în timp ce sindicatele au cerut o creştere mai mare, de până la 14%.

Despre situaţia economică locală, ministrul Muncii a atras atenţia că în judeţul Brăila sunt cu 30.000 de pensionari mai mulţi decât salariaţi, astfel că autorităţile locale trebuie să replice perspective de dezvoltare create în alte judeţe.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.