Premierul Cîțu îl ironizează pe fostul prefect al Capitalei: „Congresul PNL se poate face, dar cu respectarea tuturor condiţiilor!|

0

Florin Cîţu a afirmat, joi, că se poate desfăşura sâmbătă Congresul PNL în condiţii de siguranţă sanitară, existând recomandări ale specialiştilor.

Șeful Guvernului spune va „ignora” declaraţiile politice ale unor foşti prefecţi.

”Acum, declaraţiile politice de la cei care au fost prefecţi le ignori. Oamenii politici fac tot felul de declaraţii. Avem recomandare de la specialişti care spun că dacă se respectă toate normele. Avem acolo. Sunt 15.000 de metri pătraţi. Asta înseamnă că fiecare persoană, dacă vin 5.000 de delegaţi, respectăm cei trei metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Vor fi măşti, certificat verde, centru de testare, toate condiţiile de siguranţă vor fi respectate ca să poată fi desfăşurat acest congres în condiţii de siguranţă. Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi. Este un lucru care se întâmplă o dată la patru ani. Se poate face, dar cu respectarea tuturor condiţiilor.

Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern la prânz, când vom avea o hotărâre de Guvern ca să modifice câteva dintre aceste măsuri.

Aş vrea să spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18 la peste 4 la mie. Vom elimina această cerinţă. Vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea, şi sper că aşa a rămas, în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal că dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare, să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea.

Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi, peste trei la mie, cum era până acum, pentru că aceştia nu pot fi vaccinaţi.

Cei care sunt vaccinaţi nu pot să fie restricţionaţi pentru că unele dintre persoanele din România nu vor să se vaccineze”, a declarat Florin Cîțu.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.