Alarmant: Guvernul nu dorește plafonarea prețurilor la producători. Prețul gazelor va scădea abia iarna viitoare!

Share:

Preţul gazelor pentru iarna 2022-2023 va scădea la jumătate faţă de această iarnă, iar Guvernul nu dorește plafonare a preţurilor la producători, a spus Niculae Havrileţ, consilier al ministrului Energiei.

La gaze, este o conjunctură ca urmare a problemelor care însoţesc cazul Nord Stream 2, dar şi a faptului că anul trecut în pandemie preţurile au fost extrem de mici, cele mai mici din istoria preţurilor din România, nici măcar când erau preţuri reglementate nu erau 33 de lei pe MWh. Îmi aduc aminte că am început procesul de liberalizare cu 45 de lei MWh, iar toată vara trecută a fost 33 de lei, a spus Havrileţ, în cadrul unei dezbateri pe teme energetice, organizată de Expert Forum, potrivit Agerpres.

Deja am studiat bursele externe, regionale, iar pentru iarna viitoare, preţul va fi la jumătate faţă de cel de acum, a continuat el.

Havrileţ a spus că nu se doreşte plafonarea preţurilor la nivelul producătorilor, ci se va merge pe măsuri ţintite, către consumatorii aflaţi au adevărat în situaţie defavorabilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.