Noua echipă managerială a Euronews România

0

Euronews România este o filială a Euronews, cel mai important canal internațional de știri din Europa. După numirea redactorului-șef, Andra Miron Diaconescu, la începutul acestui an, Euronews România a finalizat recrutarea echipei de management care va conduce redacția canalului de știri din București.

Cu privire la procesul de recrutare, redactorul-șef Andra Miron Diaconescu– care are o experiență de peste 18 ani în domeniul TV – a declarat: „Demarăm proiectul Euronews cu o echipă de excepție, formată din profesioniști cu experiență, cu rezultate dovedite și cu integritate. Procesul de selecție a fost unul foarte competitiv, după modelul Euronews și iată că am reușit să construim o echipă de top. În această formulă, am încredere că suntem pregătiți să oferim publicului nostru o televiziune unică în România, atât prin conținutul de calitate cât și prin obiectivitate”.

Componența echipei de management a Euronews România poate fi regăsită în cele ce urmează.

Șeful News Desk este Cristian Coman, un jurnalist cu o experiență de 29 de ani în presă, dintre care 25 de ani în televiziune și conținut de știri online. Cristian a fost redactor-șef sau redactor-șef adjunct în mai multe televiziuni de știri sau generaliste din România. Șeful News Desk Euronews România este recunoscut pentru coordonarea echipelor de jurnaliști și a conținutului de știri cu un puternic impact în viața oamenilor. De-a lungul carierei, a adus mereu în prim planul publicului multiple puncte de vedere asupra evenimentelor. Este pasionat de căutarea ineditului și a obiectivității fiecărui subiect cu valoare de știre.

Șeful Biroului Internațional este Adriana Matei, cu o experiență de 18 ani în televiziune. Adriana a fost corespondent special la evenimente majore în lume, cum ar fi protestele violente din Kosovo, negocierile între România și Ucraina pentru delimitarea spațiului maritim din Marea Neagră; a transmis în direct alegerile din mai multe țări și a gestionat subiecte cu puternic impact asupra securității, economiei, politicii sau societății. Adriana Matei a coordonat departamente de știri externe și redacții de știri, din poziția de Editor of the day și Editor-Șef.

Ilie Nicola, Ștefan Vasile și Robert Ștefanof sunt cei trei producători executivi care vor gestiona programele de știri ale Euronews România.

Ilie Nicola are o vechime de 24 de ani în presă, iar din 1999 are experiență de regie și producție în direct. Ilie a fost producător general în mai multe televiziuni de știri cu acoperire națională din România. Este recunoscut pentru experiența sa editorială în mediile de știri de actualitate. Ilie Nicola a gestionat acoperirea mai multor evenimente naționale și internaționale, de la vizite istorice în țara noastră – cum ar fi cea a lui George Bush la București – la summituri NATO, alegeri parlamentare și prezidențiale sau finale UEFA.

Ștefan Vasile are o experiență de 16 ani în televiziune. După mai mulți ani ca reporter special în teatrele de operații din Iraq și Afganistan, Ștefan s-a orientat spre coordonarea jurnalelor de știri. El a lucrat ca manager în reorganizarea unei redacții de știri cu acoperire națională la Chișinău, Moldova și ca editor of the day sau producător la București. Ștefan este pasionat de mobile journalism și inovație în modul de lucru al redacțiilor de știri.

Robert Ștefanof are o experiență de 23 de ani ca producător de televiziune specializat în coordonarea jurnalelor de știri, a echipelor de teren și din regia de emisie, dar și a talk-show-urilor. Robert a lucrat ca manager de conținut pentru jurnale de știri din prime-time, dar și pentru una dintre cele mai cunoscute televiziuni de știri din România. El este pasionat de educația media și îi place să creeze noi formate și să găsească noi provocări pentru echipele editoriale și de producție.

Mari Jeanne Ion conduce departamentul Programe al Euronews România. Ea lucrează de 23 de ani în domeniul televiziunii și are o vastă experiență atât în zona de știri, cât și în cea de producții TV. Mari Jeanne a coordonat mari echipe editoriale, atât ca producător de emisiuni, cât și din poziția de manager. Interesele ei sunt centrate pe crearea de noi formate de producție, scenarii atractive pentru public și găsirea subiectelor care pot face diferența în societate. Mari Jeanne a fost și corespondent Euronews în România, începând cu 2012, acoperind evenimentele majore din țara noastră la nivel internațional.

Silviu Calangiu este șeful departamentului Digital. El este mereu în căutare de noi tehnologii și tehnici de livrare a conținutului prin social media, are o gândire creativă și se bazează pe o experiență editorială solidă. Silviu lucrează în televiziune din 2004 și în digital din 2008, abordând new media și integrare de conținut pentru ambele platforme. El s-a dezvoltat ca manager editorial și a integrat mesajul din programele de televiziune și digital. Silviu caută mereu subiecte cu potențial de viralizare și este întotdeauna interesat să găsească o nouă abordare în subiectele de interes pentru public.

Directorul tehnic Euronews România este Octavian Diac. El are peste 26 de ani de experiență în domeniu. A coordonat activitatea din studiourile uneia dintre televiziunile recunoscute din România și a integrat spațiile de emisie pentru show-uri live sau înregistrate. De-a lungul carierei, el a configurat și implementat noi proiecte tehnice și a coordonat toate departamentele adiacente pentru realizarea obiectivelor propuse. Octavian este mereu motivat de găsirea soluțiilor pentru orice provocări de natură tehnică.

Recrutarea pentru diferite poziții va continua în perioada următoare.

Pe data de 6 ianuarie 2020, Euronews a anunțat că a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de știri independent destinat unui public vorbitor de limba română.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.