Profesorii care nu dețin un „certificat verde”, interziși în școlile din Israel din 3 octombrie

0

Israelul încearcă să crească rata de vaccinare stagnantă şi să ajungă la scepticii privind imunizarea, ca urmare a creşterii numărului de cazuri. Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat joi 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Reguli mult mai stricte în alte ţări legate de persoanele care nu deţin un aşa-numit certificat verde. Profesorii din Israel care nu pot prezenta aşa-numitul „‘green pass” (certificat verde) şi care nu doresc, de asemenea, să fie testaţi pentru coronavirus nu vor mai putea preda începând cu data de 3 octombrie, relatează dpa.

Certificatul verde atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19. De asemenea, cadrelor didactice nu li se va permite să ţină cursuri online şi nici nu vor primi salariu, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după a doua vaccinare. După aceea, persoanele în cauză trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Israelul încearcă să crească rata de vaccinare stagnantă şi să ajungă la scepticii privind imunizarea, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.